Team

Dr. Bernard Kint

dermatoloog

Dr. Kint is sedert begin 2022 diensthoofd van de dienst dermatologie in het AZ St-Lucas Gent. Hij volbracht zijn opleiding geneeskunde aan de Universiteit Gent in 1989 en specialiseerde zich daarna in de dermatologie aan de Universiteit Gent, Katholieke Universiteit Leuven en St-Jan Brugge. Bovendien bekwaamde hij zich in de flebologie en de dermatochirurgie in het UMC Maastricht.

Zijn bijzondere interesse gaat uit naar de dermatochirurgie en esthetische dermatologie. Dr. Kint is sedert 2005 werkzaam in het AZ St-Lucas Gent.

U kunt bij Dr. Kint terecht op maandag, dinsdag en donderdag.

Dr. Laurence Dierckxsens

dermatoloog

Dr. Dierckxsens studeerde af als dermatoloog aan de Universiteit Gent in 2000. Sinds 2001 werkt ze als dermatoloog in AZ St-Lucas. Daarnaast was ze tot 2009 als staflid verbonden aan het Cutaan Lasercentrum van het UZ Gent.

Ze is een algemeen dermatoloog, met bijzondere interesse voor allergie en laserbehandelingen. Als ervaren dermatoloog is zij een erkend stagemeester voor dermatologen in opleiding.

U kan bij Dr. Dierckxsens terecht op maandag, dinsdag, woensdag of vrijdag.

 

 

Dr. Stefanie Pescod

dermatoloog

Dr. Pescod behaalde haar Master in de geneeskunde aan de Universiteit Gent en kreeg erkenning als arts-specialist in de dermato-venereologie in 2010. Nadien slaagde ze voor het European Dermatology Board Exam (2010, Frankfurt) en behaalde het Diplôme Inter-Universitaire de dermatologie chirurgicale (2011, Frankrijk).

Na haar afstuderen vervoegde ze de dienst dermatologie van het AZ St- Lucas, werkte ze enkele jaren als laserconsulent in het UZ Gent en had ze gedurende 8 jaar privépraktijkervaring. Nu werkt Dr. Pescod als all-round dermatoloog en uitsluitend in het AZ St-Lucas.

U kunt bij Dr. Pescod terecht van dinsdag tot en met vrijdag.

Dr. Esther Lissens

dermatoloog

Dr. Lissens behaalde haar diploma geneeskunde aan de Katholieke Universiteit Leuven. Tijdens haar specialisatie was zij verbonden aan het Virga Jesse ziekenhuis in Hasselt en de dienst dermatologie Atrium MC Heerlen in Nederland. Na het afronden van haar opleiding dermatologie in 2011 werkte Dr. Lissens initieel in een privépraktijk voor dermatologie in Keerbergen en Aalst en was ze ook als consulent dermato-chirurgie verbonden aan het UZ Leuven.

Sinds augustus 2013 maakt Dr. Lissens deel uit van het team dermatologen in AZ Sint-Lucas.

Dr. Lissens coördineert de klinische studies op onze afdeling.

U kunt bij Dr. Lissens terecht van dinsdag tot en met vrijdag.

Dr. Carol Heughebaert

dermatoloog

Dr. Heughebaert studeerde geneeskunde en volgde haar opleiding tot dermatoloog aan de Vrije Universiteit Brussel en het Hopital Saint-Philibert in Lille. Nadat zij afstudeerde in 2008 deed zij een acne fellowship aan de State University in New York. Van 2011 tot 2015 was ze als dermatoloog verbonden aan de Mohsklinieken in Dordrecht en Amsterdam en werd ze opgeleid tot Mohs chirurg aan het Erasmus MC in Rotterdam.

Sinds januari 2016 versterkt  Dr. Heughebaert de dienst huidziekten in het AZ St-Lucas Gent.

U kunt bij Dr. Heughebaert terecht op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag.

Dr. Ines Chevolet

dermatoloog

Dr. Chevolet vervoegde op 1 januari 2018 het team van de dienst huidziekten. Ze studeerde geneeskunde  en werd opgeleid tot dermatoloog aan de Universiteit Gent. Tijdens haar opleiding verrichtte ze aanvullend wetenschappelijk onderzoek naar de rol van het immuunsysteem bij melanoompatiënten. Ze behaalde hiermee in 2015 haar doctoraat in de medische wetenschappen. Naast haar belangstelling voor immuunziekten en huidkanker, heeft ze een brede interesse in de medische dermatologie.

U kan bij Dr. Chevolet terecht op maandag, dinsdag en woensdag. Op vrijdagochtend consulteert zij in het medisch centrum Zelzate.

Dr. Louise Baert, ASO

arts specialist in opleiding dermatologie

Wij zijn een erkende stageplaats voor arts specialisten in opleiding dermatologie.

De arts specialist in opleiding werkt onder supervisie van de dermatologen.

Dr. Silke De Feyter, ASO

arts specialist in opleiding dermatologie

Wij zijn een erkende stageplaats voor arts specialisten in opleiding dermatologie.

De arts specialist in opleiding werkt onder supervisie van de dermatologen.

Dr. Pauline Lüttgens, ASO

arts specialist in opleiding dermatologie

Wij zijn een erkende stageplaats voor arts specialisten in opleiding dermatologie.

De arts specialist in opleiding werkt onder supervisie van de dermatologen.

Mevr. Delphine Bouchier

medisch secretaresse

Mevrouw Bouchier is hoofd administratie en zorgt voor het telefonisch en persoonlijk onthaal van de patiënten. Zij helpt u bij het maken van afspraken, en zet zich in voor het goede verloop van de consultaties. U kan bij haar terecht met allerhande vragen.

 

 

Mevr. Nancy Bundervoet

verpleegkundige

Mevrouw Bundervoet voert verpleegkundige zorgen uit tijdens de consultaties, assisteert bij ingrepen en laserbehandelingen. Tevens kunt u bij haar terecht voor behandelingen met de ontharingslaser onder begeleiding van de dermatologen en verricht ze gelaatsverzorgingen met nadruk op huidverbetering. Mevrouw Bundervoet is eveneens onze study nurse.

 

Mevr. Carine De Vos

verpleegkundige

Mevrouw De Vos voert verpleegkundige zorgen uit tijdens de consultaties, assisteert bij ingrepen en laserbehandelingen. Tevens kunt u bij haar terecht voor behandelingen met de ontharingslaser onder begeleiding van de dermatologen en verricht ze gelaatsverzorgingen met nadruk op huidverbetering.

Mevr. Julie Vancauwenberghe

verpleegkundige & secretariaat

Mevrouw Vancauwenberghe voert verpleegkundige zorgen uit tijdens de consultaties, assisteert bij ingrepen en laserbehandelingen. Tevens kunt u bij haar terecht voor behandelingen met de ontharingslaser onder begeleiding van de dermatologen en verricht ze gelaatsverzorgingen met nadruk op huidverbetering. Daarnaast zal u haar ook soms aan de balie terugvinden.

Mevr. Carmen Rodrigues

medisch secretaresse

Mevrouw Rodrigues zorgt voor het telefonisch en persoonlijk onthaal van de patiënten. Daarnaast helpt ze u bij het maken van afspraken, en zet zich in voor het goede verloop van de consultaties. U kan bij haar terecht met allerhande vragen.

Mevr. Sofie Lambrecht

medisch secretaresse

Mevrouw Lambrecht versterkt sedert oktober 2021 ons team aan de balie. Zij heeft sedert jaren ervaring als medisch secretaresse en zorgt voor het telefonisch en persoonlijk onthaal van de patiënten. Daarnaast helpt ze u bij het maken van afspraken, en zet zich in voor het goede verloop van de consultaties. Bij haar kan u terecht met allerhande vragen.

Mevr. Chadia Van Meenen

medisch secretaresse

Met Mevr. Van Meenen waait er een frisse wind door ons secretariaat. Zij is verantwoordelijk voor het telefonisch en persoonlijk onthaal van de patiënten. Daarnaast helpt ze u bij het maken van afspraken, en zet zich in voor het goede verloop van de consultaties. Bij haar kan u terecht met allerhande vragen.